25 godina kasnije, ponovo se ujedinjujemo sa poznatim licima poput Big Ed Hurleya (Everett McGill), Carla Rodda (Harry Dean Stanton), Sarah Palmer (Grace Zabriskie), zamjenikom Andy Brennanom (Harry Goaz), zamjenikom Tommyjem "Hawk" Hillom (Michael Horse), i specijalnim agentom FBI (Kyleom MacLachlanom). Twin Peaks, 18 satni serijski događaj imaće svoj debi dvosatnom premijerom u nedjelju, 21. maja.

Trenutno u produkciji, Twin Peaks du napisali i producirali kreatori serije David Lynch i Mark Frost, a režirao je David Lynch. Dok je potpuna misterija na čekanju, fanovi će moći vidjeti mnoga poznata lica, uključujući dobitnika Zlatnog globusa i nominiranog za Emmy nagradu Kyle MacLachlana, kojeg ćemo ponovo moći vidjeti u ulozi specijalnog agenta FBI-a, Dale Cooper.

Širom svijeta smatrana jednom od najinovativnijih i najuticajnijih serija svih vremena, Twin Peaks prati stanovnike čudnog sjevernozapadnog grada koji su šokirani nakon što je maturalna kraljica Laura Palmer ubijena.

Gradski šerif pozdravio je dolazak specijalnog agenta FBI-a Dalea Coopera, koji je u grad stigao kako bi istražio slučaj. Dok Cooper obavlja potragu za Laurinim ubicom, tako se postepeno otkrivaju i gradske tajne. Misterija koja još nije razotkrivena pokrenula je seriju događaja koja je podstakla stanovnike Twin Peaksa u mračnije ispitivanje samog bivstvovanja. 25 godina kasnije, priča se nastavlja....

(federalna.ba)

Vesta Radio 91.2