Osnivač i basista legendarnog metal benda Iron Maiden, Steve Harris, izrazio je zabrinutost za stanje u kojem se rock muzika nalazi, ukazujući na to da mladi bendovi danas nemaju priliku da se dokažu.

Harris je u intervjuu za jedan časopis rekao da su bendovi 80-ih imali više mogućnosti, dok je za današnje mlade muzičare jako teško da uopšte budu primijećeni.

"Jako, jako je teško. Mislim da je teže nego ikad. Danas ima toliko puno bendova, ali ne i toliko mjesta na tržištu za njih. Teže je nego ikada da zaradite za hljeb (od muzike). Žao mi je za te bendove na toliko mnogo načina”, rekao je Harris.

Basista Maidena kaže da je muzičarima danas nekada potrebna sreća i to da budu na pravom mjestu u pravom trenutku. “Morate jednostavno da nastavite da grizete”, poručuje on.

Harris je odao priznanje pojedinim bendovima koji su uspjeli da se probiju. “Aven Sevefold su uspjeli, Biffy Clyro su takođe glavni izvođači na festivalima. Ta dva benda mi najčešće padaju na pamet. Čak i kada je riječ o nama, ako konačno okačimo naše stare gitare o klin, pomislite – ko će da dođe i preuzme naše mjesto”, upitao se Steve Harris.

(N1/Foto: YURI CORTEZ / AFP)

Vesta Radio 91.2