Rock grupa Rolling Stones kreće na jesen na Evropsku turneju tokom koje će održati 13 koncerata u 12 evropskih gradova, s početkom u Hamburgu 9. septembra, saopštili su danas organizatori.

Turneja nazvana "Stones-No Filter" slijedi nakon njihove velike turneje po Južnoj Americi koja je završena historijskim koncerton na Kubi prošle godine. Stonesi planiraju da sviraju poznate hitove kao i numere sa posljednjeg albuma "Blues & Lonesome", koji je odmah po objavljivanju krajem 2016. bio na vrhu top lista u Velikoj Britaniji.

"Jako sam uzbuđen što ćemo svirati u Evropi ove jeseni i vratiti se na neka poznata mjesta i neka gdje nikad ranije nismo nastupali" rekao je frontmen Mick Jagger, navodi se na njihovom websiteu.

Nakon Hamburga 9. septembra koncerti će biti održani u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Španiji, Holandiji, Danskoj i Švedskoj, a posljednji nastupi su u Parizu 19. i 22. oktobra. 

U Parizu će nastupati u novoj sali U Arena koja može da primi 40.000 gledalaca. 

Prodaja karata za pariske koncerte počinje 17. maja i nije isključeno da će biti i treći koncert ako bude veliko interesovanje, navodi dnevnik Le Parisien.

(federalna.ba/Beta/Foto: Rolling Stone)

Vesta Radio 91.2