Chris Cornell, slavni pjevač Soundgardena, a kasnije i grupe Audioslave, iznenada je preminuo u 52 godini, potvrdili su njegovi agenti.

U saopćenju za Associated Press Brian Bumbery rekao je kako je Cornell umro u srijedu navečer u Detroitu, a njegovu smrt komentirao je "iznenadnom i neočekivanom" i naglasio kako je njegova obitelj u šoku. U saopćenju se navodi i to da će obitelj sarađivati s liječnicima kako bi utvrdili uzrok smrti, ali su zamolili i za poštovanje njihove privatnost, piše The Telegraph.

Američki pjevač bio je jedan od začetnika grungea u Seattleu devedesetih, u kojem je osnovao grupu Soundgarden, poznatu po pjesmama "Black Hole Sun" i "Spoonman", za koje je osvojio Grammyje.

Imao je raspon glasa od četiri oktave, a glazbenu karijeru nastavio je i nakon što se Soundgarden raspao 1997. godine (okupili su se ponovo nakratko 2010.) Godine 2001. Cornell je osnovao supergrupu Audioslave, na čijem je čelu bio s bivšim članovima benda Rage Against the Machine Tomom Morellom, Timom Commerfordom i Bradom Wilkom.

Razvio je i uspješnu solo karijeru. Posljednji album "Higher Truth" objavio je 2015. godine. (index.hr/Foto: Rex/Shutterstock)

Vesta Radio 91.2