Nagrađivani britanski indie pop bend Daughter objavio je album „Music from Before The Storm“ koji je ujedno i soundtrack dugo očekivane video igrice „Life Is Strange: Before The Storm“. Ovo je prvi soundtrack na kojem je bend ikada radio, a u cijelosti ga možete preslušati ovdje. 

Album je najavljen singlom „Burn It Down“ kojim su Daughter obradovali svoje obožavaoce, ali i potpuno novu publiku, uzevši u obzir da je u pitanju drugi dio već veoma popularne video igre. Kreativni proces ove jedinstvene kolaboracije zabilježen je u kratkom dokumentarnom videu koji možete pogledati ovdje.

Ono što video igru „Life Is Strange: Before The Storm“ i njenu prethodnicu „Life Is Strange“ izdvaja od ostalih video igara na tržištu je jedinstvena forma koja se bavi svakodnevnim problemima, ali se dotiče i nekih ozbiljnijih problema kao što su siledžijstvo, samoubistvo, tinejdžerska trudnoća, kao i kompleksnost prijateljskih i ljubavnih odnosa. Daughter su komponovanju pristupili temeljno, pokušavajući da isprate priče i osećanja svih likova u igrici.

(Lampshade Media)

Vesta Radio 91.2